"QuickMill     "ANITA"  &  "Andreja Premium
מכונות האספרסו הטובות בתבל?

הקלק להגדלהמכונות אספרסו דוגמת אנדיאה פרימיום והאניטה מבית QuickMill מכילות רכיבים איכותיים המצויים גם במכונות קפה מסחריות גדולות, כך שלמעשה עסקינן במכונות מקצועיות ביותר, הרבה מעבר לכל מכונה ביתית אחרת. מדובר במכונת אספרסו מרהיבה ומרשימה מאים כמוה, כאשר כל הישלדה החיצונית בנויה מנירוסטה מלוטשת לדרגת מראת ניקל מבריקה, כך שאין ספק בקשר לנוכחות המהוקצעת והמראה האיכותי מכל זווית אפשרית.

 

להלן הסבר נרחב ומפורט יותר מזה המצוי בדף המכונות עצמן-

 

ראש מיצוי קפה (גרופהד) E61 המקצועי 

 

ראש מיצוי קפה במכונות QuickMill המקצועיות בנוי מפליז בציפוי ניקל כך שמשקל ראש המיצוי לבדו הינו כ 3.5 ק"ג. הדבר מספק מספר יתרונות חשובים כגון העובדה שכמות הפליז הרבה אינה מתקררת בקלות ולמעשה שומרת על חום קבוע ויציב שהינו מהותי להכנת אספרסו מקצועי אמיתי, בעל הקרמה והארומה הידועים.
וכאילו לא די בכך, ראש מיצוי E61 מאופיין גם במערכת הזרמת מים חמים פנימית המוזרמת  בתנועה סיבובית ללא הרף דרך ראש המיצוי - הדוד וחוזר חלילה. לבסוף- ראש המיצוי מצויד במנגנון 'קדם חליטה' (pre_infusion) אשר לפני תחילת החליטה מחדיר לפולי הקפה הטחונים והדחוסים מעט לחות, על מנת שכאשר תתחיל פעולת המיצוי הקפה כבר יהיה מוקשה הומגנית לחליטה מקסימלית של אספרסו מושלם. 
מיצוי איכותי זה מוודא בעזרת מנגון הקדם חליטה כי לא יווצר מצב בו המים יעברו רק בחלק אחד של ידית המיצוי אלא באופן שווה ואחיד לכוס אספרסו מושלמת פעם אחר פעם. 
למותר לציין כי ראש מיצוי שאינו E61 מקצועי אינו יכול לבצע חליטה מושלמת שכזו, מכיוון שאז המים החמים מוזרמים דרך כמה אזורים בידית המיצוי, או אף דרך מוקד אחד במרכז כדוגמת קפסולות. 
לכן, במכונות פחות מקצועיות מתקבל אספרסו מוחלש יותר ו/או לא הומוגני עקב המיצוי החלקי בלבד של פולי קפה הטחונים שוודאילא עברו את פעולת 'קדם החליטה' המוצלחת. 

 

◄ 
אפקט השסתום התלת כיווני 

מכונות קפה אלו מצויידות בשסתום תלת כיווני המשחרר לחץ מים העובר בפולים הטחונים בתום פעולת החליטה, ומייבש את כולו למקשת 'עוגיה' אחת הנדפקת בקלות החוצה מידית מהיצוי ולתוך ה Knock-Box. למעשה קיימים שני סוגי שסתומים תלת כיווניים: הראשון-  Solenoid, והשני- Manual.  במכונת קפה בה פריקת הלחץ היא ידנית מקצועית כגון QuickMill, נמצא את הסוג השני (ה- Manual). פריקת השסתום מבוצעת על ידי הידית מצידו הימני של ראש המיצוי. כאשר הידית כלפי מעלה מתאשפר לשסתום לבצע את פעולת ה- 'קדם חליטה' המוזכרת לעיל, והטיית הידית כלפי מטה לאמצע הדרך סוגרת את פעולת משאבת הלחץ, ומשיכת הידית כל הדרך למטה בתום פעולת החליטה פורקת את לחץ המים לתוך מגש איסוף הנוזלים, מייבשת את הקפה הטחון ומקשה אותו לכדי ה'עוגיה' המפורסמת. 


דודדוד חימום מסוג "היט אקסצ'נייג'ר" (החלפת חום) 
דוד החימום במכונות קפה המקצועיות מבית קוויקמיל בנוי מיציקת נחושת מאסיבית ואף מחוזק בתהליך מתוחכם ומורכב של early oxygenation עם ציפוי ניקל מיוחד למניעת התחמצנות עתידית, שכידוע הינה אויבה של שלמות הדוד, בעיקר בחיבורי ההברגות השונים של הדוד. מעבר לאריכות ימים המובטחת לדווד עקב תשומת לב זו, דוד החימום אף בעל קיבול ת מרשימה של 1.85 ליטר, אשר אמנם לוקח מעט זמן להתחממם בהדלקה הראשונית (עד רבע שעה), אך לאחר מכן מסוגל להפיק משקאות קפה ברצף ובעקביות לאורך כל היום, כגון לאטה, אספרסו קפה, וקפוצ'ינו.
 

מחליף חום פנימי Heat Exchanger

 

 

 





שדרוג נוסף הקיים בדוד שכזה הינו אלמנט מחליף החום, "Heat-Exchanger" אשר בזכותו מתאפשרת הפעולה הנכספת, וחוסכת הזמן, של הקצפת חלב והפקת אספרסו בבת אחת ללא זמני המתנה כלשהם. 
ידיות הקיטור במכונת האספרסו המקצועיות של קוויקמיל הינם גדולים מהממוצע ומפקים לחץ הקצפה עקבי ועוצמתי אשר מעורר קנאה אף בקרס מכונות מסחריות גדולות של בתי קפה.
 

 

 
 מחשב סנסור מתוחכם 

מכונת קפה מקצועית תוצרת QuickMill מאוסזרת גם בחיישנים אלקטרוניים מתוחכמים אשר בין היתר, מנתקים מיידית את דוד החימום מפעולתו כאשר אין די מים במכונה. החיישן ממוקם כמבון במיכל המים עצמו, אשר הינו בנפח של כ 3 ליטרים, ואינו מאופיין בצנרת הגומי והפלסטיק אשר משתרבבות לתוכו כמו במכונות ביתיות ממוצעות אחרות. הסנסור מכוון לחוש במשקל המים במיכל וגם בכמות בפועל, כך שמוסר החשש הקיים בחיישנים קפיציים המצויים במכונות אחרות, לניתוקים מיותרים, וגרימת נזקים מיותרים ויקרים למכונה. מה עוד, שאלסטיות הקפיץ פוחתת עם הזמן, ואי-ניתוק דוד עקב מחסור במים עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים למכונת קפה.

 

2nd Generation Handels (ידיות דור 2)
הקלק להגדלהמכונת קפה מקצועית כגון Andreja Premium נהנית אף מתשומת לב נופת לצרכי המשתמש והנדסת אנוש חכמה בצורת ידיות דור 2 המרשימות. ידיות אלו של אדי הקיטור ויציאת המים החמים מתחממות מאוד בזמן העבודה עד לסכנת כוויה למפעיל. ידיות דור 2 צופו בבידוד נגד חום כפול ומצופות שוב בנירוסטה האיכותית ממנה בנויה המכונה עצמה. פטנט זה נקרא "ללא כוויות" Anti-Burn והוא מאפשר מגע חשוף לאורך כל הצינורית, אשר אמנם חמה למגע, אך כבר אינה מהווה סכנה לכוויה כבעבר.
כחלק מהנדסת האנוש המושלמת, כל צינורית זכזו מחוברת בחיבור כדורי סיבובי המאשפרת טווח תנועה מרשים לכל כיוון ובכל זווית.


אשר על כן,


כפי שמצהיר המומחה העולמי למכונות קפה איכותיות מר Chris Nachtrieb מהאתר המפורסם של chriscoffee, מכונת הקפ של קוויקמיל האנדריאה פרימיום הינה The Best in its Class! l. 
 


למעבר לעמוד מכונת קפה עצמה, הקלק.
 

צוות COFFEE-DEPOT



להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח