מכונת קפה ידנית


 
מכונות קפה ידניות

מכונת קפה ידנית הינה מכונת הקפה הראשונה והוותיקה שיוצרה. מכונת קפה ידנית פועלות לפי עיקרון כוח ידית המנוף, אשרדורשת כח פיזי מאת המפעיל. ככלל, מיומנות הבריסטה תכתיב את איכות האספרסו קפה שיופק בסוף התהליך. הורדת המנוף בכח תביא לחליטת פולי הקפה הטחונים, פעולה דומה המבוצעת על ידי משאבת הלחץ במכונות יותר חדשניות, כגון מכונות קפה חצי אוטומטיות. 
מכונת קפה ידנית אם כך אינה מתאימה לכולם בשל הכח הפיזי הנדרש מהמפעיל בעת הפקת אספרסו, אך אלו המעוניינים בבקרשה ושליטה גדולים יותר על התוצר הסופי, יקבלו תמורה מלאה עם רכישת המיומנות.  יתרון נוסף שניתן לייחס למכונות קפה ידניות הוא צורתן המרשימה, ולעיתים אף בסגנון רטרו.

מכונת אספרסו המאובזרת בראש חליטה מקצועי כגון E61, מסווגת כ- מכונת קפה חצי-אוטומטית, אך מפיקה למעשה אספרסו איכותי כשל המכונות הידניות. גרופהד E-61 מתוכנן כך שיפיק את מיטב ומירב האספרסו מפולי קפה טחונים, הודות למבנה הראש המיוחד ומחסוריות מים חמים הזורמים בפטנט אפקטיבי. להסברים נוספים מומלץ לקרוא בעיון על מכונת קפה Quickmill Anita ועל אחותה הגדולה Andreja Premium הידועות כמכונות על בתחום מכונות הקפה. תפעולן פשוט ויעיל יותר הודות למשאבות לחץ משוכללות ונוכל להגיד כי לא ניתן להתחרות באיכות האספרסו שהן מפיקות.  

 

 

 



להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח